Over mij

“Het lijkt wel of hier een bom ontploft is!” zei mijn moeder vroeger als ze mijn bureau zag. Dat is nog steeds zo: mijn bureau ziet er vaak uit als een rampgebied. Maar ook nu weet ik precies alles te liggen en ben ik zelden iets kwijt. Ik heb mijn drie kinderen wel de toegang tot mijn werkkamer ontzegd: het zou ze eens op ideeën kunnen brengen.

Wat ligt er allemaal op dat bureau van mij? Natuurlijk mijn MacBook en iPhone, maar ook een iPad Pro, oortjes (ik kan niet zonder muziek), notitieboekjes, schetsboeken groot en klein, (prenten)boeken, magazines, pennen, potloden, inktpotjes, foto’s, lege en volle theekoppen, brillen, soms poes Roosje of poes Lotje (nooit samen).

“Ik ben nieuwsgierig, creatief, associatief, onderzoekend en breed georiënteerd.”

Ik beschrijf mijn werkplek zo uitgebreid omdat het veel over mij zegt: ik ben nieuwsgierig, creatief, associatief, empathisch, onderzoekend, onbevangen, opmerkzaam en breed georiënteerd. Eigenschappen die in mijn werk als tekstschrijver en illustrator goed van pas komen.

Ervaring deed ik op in het bedrijfsleven, bij de rijksoverheid, een tekstbureau en sinds 2010 als zelfstandig ondernemer.

Volkswagen T2a/b

Ik ben in 1975 geboren als jongste in een gezin met drie kinderen. Geheel volgens de traditie in beide families, was mijn moeder onderwijzeres en mijn vader journalist. Ik deed allebei: na de middelbare school begon ik aan de Pedagogische Academie voor het Basisonderwijs (PABO), maar verliet deze na twee jaar voor een communicatieopleiding.

Mijn liefde voor kinderen kan ik inmiddels kwijt in mijn eigen gezin met (ook) drie kinderen. Met z’n vijven trekken we er regelmatig op uit in ons oude Volkswagenbusje (’73). Liefst richting het strand en bepakt met surfplanken en bodyboards. En altijd met een schrijf-/schetsboekje en potloden in mijn tas.